Hopp til innholdet
  • Senteret : 10-21 (9-19)
  • Meny : 8-21 (8-20)
  • Rema 1000 : 7-23 (7-23)
  • Apotek 1 : 10-21 (09-19)
  • Se alle åpningstider

Mai

- nesten sommer

Fest- og fridager 

Mai er en deilig måned og mange synes den er årets aller vakreste. Aldri er gresset grønnere, tulipanene blomstrer og vakre syriner sprer sin duft. Dagene blir lysere, lengere og varmere. Det er måneden for å kjøpe nye sko, sommerkjoler, bli hårfin, for å stryke flagg og skjorter. Mai er måneden for konfirmasjon, iskrem, festkaker, vårfest, bryllup og hageselskap på grønne plener omgitt av vårblomster. Det er måneden for å finne frem grillen og for noen årets første bad. For deg som venter litt med badesesongen, kan du leve glade dager med pledd og kurv på land.

For mange er mai forbundet med eksamen, så det må jo jobbes litt også. For andre betyr mai bare russetid. Mai er full av festdager og den som troner høyest er selveste nasjonaldagen, barnas dag. Meny dessert i rødt, hvitt og blåttMeny dessert i rødt, hvitt og blått
På 17. mai er hele landet i feststemning og i år kan vi endelig feire den. Vi kan invitere gjester, gå i tog, dekke bord, ta på finstasen, lage masse god mat og arrangere 17. mai-leker. Mai er først og fremst Norges måned med rødt, hvitt og blått, musikkorps og nasjonalsanger. 

Vi har samlet noen tips til leker du kan arrangere hjemme i hagen eller i bakgården. Her er det ingen aldersgrense, alle kan være med:

  • Sekkeløp: Finn frem en søppelsekk eller strisekk, tråkk oppi og hopp i vei. Hvem har best tid? 

  • Potetløp: Bruk en skje, legg poteten på skjeen og gå eller løp så fort du kan.

  • Svampkast: Bruk svamper til å treffe en bøtte, eske eller enn kurv. Poeng for hvert treff.

  • Ringspill: Gode gamle ringspillet blir man aldri lei. Hvem får flest poeng?

  • Kubb: Del inn i to lag. Hvem velter kubbene først?

Det er kun fantasien som setter grenser for mai-moroa.

Kanskje vinneren eller vinnerlaget bør få en premie eller diplom? 

Ting å gjøre i mai

Mai er en måned for å gå i tog, enten det er på 1., 16. eller 17. mai. Meny - flagg og blomster i vaseMeny - flagg og blomster i vaseDet er en måned for å heise det norske flagget, ikke bare en gang, men flere. Heng ikke bare flagget på husveggen eller balkongen, men pynt med flagg i vaser, de kan stikkes i blomsterpotter eller kasser. 

Mange bruker mai til å fornye litt i bolig og hage. Å skape uterom med planter, lys, lykter, servicer og tekstiler man kan ha glede av hele sesongen, er perfekt å starte med nå. Nille sommertekstiler Nille sommertekstiler 

Mai er måneden da grillsesongen starter for alvor. Det er måneden for grilling i parker, hager og på strender. Dessuten starter jordbærsesongen så vidt. Ikke glem sjømaten. Inviter en venn eller to til et deilig måltid i hagen, på balkongen eller på stranden. Finn frem pledd og nyt en deilig maidag ute. 

 


Mat & drikke

Meny, Rema 100, & Lambertseter Torg Frukt & Grønt

Klær, sko & tilbehør

Annen Etage, Barnas Hus, Cortezzi, drops, Eurosko, Hennes & Mauritz, Instinct, MatchJack & Jones, Kristine Dameklær,Lindex, Newbie, Oxholm, Shoe Gallery, Skoringen, Vero Moda & Zone

Interiør, gave og hobby

Europris, Floriss, Jernia,Kid Interiør, Kitchn, Nøstet Mitt, LekiaNille, Plantasjen, Sprell, Ark Bokhandel & Traktøren

Hår, helse, velvære

Auster Frisør, Kicks, Lakkbar Negleexpress, Clinique Amalie, Nikita Hair, Rituals, Sunkost & VITA

Gull, ur & optikk

Bjørklund, Sepcsavers & Synsam

Service

Express systue, Lambertseter Rens og Vask & Handz On

Se alle butikker og tjenester her

Bilde 1 og 2: Meny
Bilde 3: Nille

Sist oppdatert: 22.04.22