Hopp til innholdet
Bilde av en dame som holder en kake

Kremkake med mango-ferskenpuré

Denne imponerende kaken ser praktfull ut på bordet, og har en frisk smak og en luftig konsistens som gjør at den ikke blir for mektig. Kakebunnen legges lagvis med en frisk puré av mango og fersken mellom lagene, og dekkes til slutt med et lag med kremostfrosting. Arlene har pyntet den med hjemmelagde egg og blomsterfigurer, men du kan også bruke frisk frukt, eller servere den som den er med masse deilig mango-ferskenpuré. 

Dette trenger du til kakebunnen IMG_0260_LR

  • 5 dl hvetemel
  • 3,5 dl sukker
  • 1 ss salt
  • 2 dl kaldt vann
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ss bakepulver                               
  • 5 egg, separert plomme og hvite
  • 1 ss vaniljestang eller ekstrakt
  • 1 ts cream of tartar/cream fix

Dette trenger du til fyllet

  • En kanne med mangopuré eller to modne mango
  • Puré av 4 halve fersken
  • 2,5 dl sukker
  • 50 gram usaltet smør

Dette trenger du til frostingen

  • 6 dl kremfløte
  • To pakker Tine kremost naturell
  • 2,5 dl melis

Fremgangsmåte

Forvarm komfyren til 165 grader og smør to runde kakeformer på 22 cm i diameter som du dekker med bakepapir.

  1. I en medium bolle visper du sammen eggehvitene, olje, vanilje og vann.
  2. I en annen bolle blander du sammen mel, salt, bakepulver og 2,5 dl sukker.
  3. Forme en grop i midten av de tørre ingrediensene og tilsett de våte ingrediensene. Bland det sammen til en glatt blanding og sett til siden.
  4. Bruk en elektrisk mikser til å piske eggehvitene og cream of tartar/ cream fix til de blir lett skummet. Sakte tilsetter du resten av sukkeret ( 1 dl ) og fortsetter å piske blandingen til den blir stiv.
  5. Fold eggeblandingen forsiktig sammen med resten av kakerøren, til alt er blandet sammen og har en lett skummet konsistens.
  6. Fordel røren på de to kakeformene og bak i ovnen i 30 – 45 minutter, til testpinnen kommer ut ren når den stikkes i midten av kaken.
  7. Sett formene på en rist og la dem avkjøle. Når bunnene er helt avkjølt tar du dem ut av formene og fjerner bakepapiret før du deler dem i to like deler.
  8. Bland mango og fersken i en blender.
  9. Bland alle ingrediensene til fyllet i en gryte og la det koke på mediu, varme i 5 – 10 minutter mens du rører kotinuerlig.
  10. La blandingen avkjøles før du legger den mellom kakelagene.
  11. Visp kremosten til den blir myk og sett til siden.
  12. Visk kremfløten mens du gradvis tilsetter melis.
  13. Tilsett kremosten og bland til du får en smørbar konsistens.
  14. Fordel frostingen over kaken, du kan spare litt av den til å lage en pyntekant med en sprøytepose og fylle midten med mangoferskenpuré.