Hopp til innholdet
Bilde av en jente som holder en kake formet som en påskekanin

Mokkakake

Denne luksuriøse kaken er en sjokoladeelskers drøm, med både Daim-sjokoladefudge og moccakrem. Tina har dekorert kaken som en søt kanin, med et lokk av hvit marsipan, og hjemmelagde ører, snute og hale laget av fondant som du kan få kjøpt blant annet hos Jernia.

Dette trenger du IMG_0064_LR

Daim sjokoladefudge

  • 100 gram smør
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1/2 dl melis
  • 200 gram melkesjokolade med Daim
  • 1/8 ts. salt
  • 1 ts. Espresso kaffepulver, valgfri

Sjokoladekake; gir (2 bunn a 20 cm)

  • 125 gram smør, smeltet
  • 250 gram sukker
  • 2 store egg
  • 225 gram hvetemel
  • 35 gram kakao
  • 1/8 ts. salt
  • 1 ½ ts. Natron
  • 2 dl kefir, i romtemperatur
  • 1 dl sterk kaffe, i romtemperatur

Mocca krem

  • 500 ml kremfløte, kaldt
  • 250 gram mascarpone, kaldt
  • 1 – 1 ½ dl melis
  • 1-2 ts. Vaniljeekstrakt eller vaniljesukker, valgfri
  • 3 -4 ss. Sterk avkjølt kaffe

Fremgangsmåte

Sjokoladefudge

Kok melis, fløte, espressopulver, smør, salt og melkesjokolade( med Daim) til en tykk saus (ca. 10 minutter) Pass på å røre i sjokoladefudgen hele tiden.

Avkjøl sjokoladefudgen i minst en time i kjøleskap.

Sjokoladekake

Forvarm oven til 200 grader.

1.Smelt og avkjøl smøret.

2.Visp egg og sukker til en ekstra stiv eggedosis, bland i avkjølt smeltet smør og vend det forsiktig inn i eggedosis med en slikkepott.

3.Sikt sammen hvetemel, kakao, natron og salt.

4.Sikt ½ parten av mel-kakaoblanding i eggedosis/smørblanding tilsett kefir, vend det forsiktig inn med slikkepott.

5.Tilsett resterende mel-kakaoblanding og tilsett lunken kaffe, rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri kakerøre.

6.Fordel røren i to smurte kakeformer (20 cm) med bakepapir i bunn.

7.Stek kakene midt i oven ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Når det har gått 20 minutter , stikk en kakepinne i midten av kaken, om den kommer ut tørr er den ferdig og kan tas ut, hvis ikke lar den stå litt til. sjekk en gang til for du tar den ut.

8.Avkjøles helt i kakeformen på rist til de er helt avkjølte.

Når det er helt avkjølte, ta av formen og fjern bakepapir.

Mokkakrem

Pisk fløte, mascarpone, melis og vanilje til en stiv krem, ha i vanilje og sterk avkjølt kaffe. Vend det inn med slikkepott. Kjenner du at kremen er for stiv, bare tilsett litt mer kaffe eller kald fløte og vend det forsiktig sammen med en slikkepott.

Slik setter du sammen kaken

Bre ¼ del moccakrem på en avkjølt kakebunn. ( jeg bruker en spatula for å legge mokkakremen pent på kakene.)

Ha ¼ del av kremen i en sprøytepose med en stor åpen tipp, lag en ring rundt kanten av hele kaken.

Fyll midten med ca. halvparten av den avkjølte Daim-sjokoladesausen

Ha den andre kakebunnen på toppen.

Stryk resterende mokkakremen rund kaken slik at den er helt dekket

Server og nytt.

Tips

Du kan steke kaken i en 24cm spring form, steketid blir da ca. 30-35 minutter, Når den er avkjølt del den i to.

Slik lager Tina påskepynten

Når pynten skal lages, så begynner jeg med dette gjerne 3-4 dager før kaken skal stå ferdig, slik at jeg er sikker på at alt blir klart. Jeg har denne gangen brukt marshmallowfondant fra Cacas, og blandet inn CMC/Tylo-pulver, for å forsterke massen (den blir lettere å jobbe med, sprekker ikke så lett opp om du kjevler)

Det første jeg starter med er å lage en mal til ørene (det første laget), for så å kjevle ut litt fondant og lage ørene. Ønsker du bøy på øret, så lag en ball av plastfolie og legg øret over. Disse skal så tørke i 24 timer, så da venter jeg til dagen etter med å gjøre noe mer. Så skal det rosa i ørene kjevles ut, og limes på det hvite med spiselig lim (som kan lages av vann og tylo-pulver), men husk å legge to pinner på hvert øre, slik at du kan få festet ørene på kaken. Når disse er limt på, skal ørene tørke i minst 24 timer.

Så lager jeg snute, kinn og en liten hale til kaken. Halen lager jeg ved å lage en liten ball, for så å bruke saks og klippe den, slik at den ser litt bustete ut. Øyne og værhår har jeg laget av marsipan, men man kan fint bruke fondant til dette også! Fordelen med fondant er at den stivner.

Jeg har også laget to blomster og noen påskeegg, samt litt gress som brukes på kaken. Blomstene laget jeg ved hjelp av en uttrykker, mens eggene og gresset laget jeg på frihånd.